γιατι-το-ασήμι-μαυρίζει

Το ασήμι είναι ένα πολύτιμο μέταλλο, το οποίο χρησιμοποιείται στην παραγωγή κοσμημάτων και είναι ένα από τα μέταλλα που είναι υποαλλεργικά. Το καθαρό ασήμι είναι 100% υποαλλεργικό, αλλά επειδή είναι και πολύ ευαίσθητο αναμιγνύεται με άλλα υλικά για να φτάσει στην μορφή του αγαπημένου μας κοσμήματος. Το ασήμι 925 αποτελείται από ασήμι 92,5% και το υπόλοιπο 7.5%  είναι κυρίως χαλκός ή και άλλα μέταλλα. Ο χαλκός που είναι επίσης υποαλλεργικός. Με το συνδυασμό των δύο, το ασήμι 925 γίνεται υποαλλεργικό, καθιστώντας το ιδανικό όταν επιλέγετε για παράδειγμα τα σκουλαρίκια σας. 

Το ασήμι μαυρίζει?

Νια, λόγω της έκθεσης του στον αέρα και το φως. Επειδή όμως λόγω της φύσης του δεν αντιδρά εύκολα με άλλες χημικές ουσίες, όσο περισσότερο τα φοράς και έχεις καθημερινή τριβή τόσο πιο λαμπερά μένουν.  Τα ασημένια κοσμήματα που έχεις στην μπιζουτιέρα σου είναι πιο εύκολο να μαυρίσουν από αυτά που φοράς καθημερινά. Παρακάτω θα σου δώσουμε κάποιες συμβουλές και πληροφορίες για το καθάρισμα των κοσμημάτων για να τα διατηρήσεις όσο πιο λαμπερά γίνεται. 

Πόσο συχνά όμως πρέπει να καθαρίζεις τα ασημένια σου κοσμήματα?

Αυτό εξαρτάται από την χρήση που τους κάνεις. Πόσο συχνά τα φοράς και πόσο θέλεις να διαρκέσουν. 

Παν μέτρον άριστον, βέβαια.

Πως να καθαρίσεις τα ασημένια σου κοσμήματα

Είναι ωραίο να ξέρεις πως να καθαρίσεις τα ασημένια σου κοσμήματα στο σπίτι για να τα διατηρήσεις όμορφα και λαμπερά. Μπορείς να αναμείξεις λίγη σόδα με χλιαρό νερό έτσι ώστε να διαμορφωθεί μια πάστα και με ένα πανί μικροϊνων να τα καθαρίσεις απαλά. Χρησιμοποίησε μια οδοντόβουρτσα στα δύσκολα σημεία. Άστο να δράσει και ύστερα ξέπλυνε και στέγνωσε με ένα πανί. Μπορείς, επίσης να γυαλίσεις τα κοσμήματά σου με καθαριστικό για ασημένια. Χρησιμοποίησε ένα πανί με προσοχή.

Τι να αποφύγεις για να διατηρηθούν περισσότερο τα ασημένια σου κοσμήματα 

Όταν τα καθαρίζεις απέφυγε τη χρήση σκληρού χαρτιού ή υφάσματος που μπορεί να τα χαράξει. 

Αν τα κοσμήματα σου έχουν πολύτιμους λίθους μην τα βυθίζεις στο νερό γιατί μπορεί να καταστραφούν ή να χαλαρώσουν. 

Μην τα αποθηκεύεις με κοσμήματα από ανοξείδωτο ατσάλι γιατί μπορεί να μαυρίσουν.

Αφαίρεσε τα όταν πλένεις τα χέρια σου, κάνεις ντους / μπάνιο, κολύμπι, εργασία, άσκηση, καθαρισμό. Απέφυγε την επαφή με την υπερβολική ζέστη. 

Μην αποθηκεύεις όλα τα κοσμήματα μαζί σε μία θήκη καθώς υπάρχει η πιθανότητα να γρατζουνιστούν ή να μπερδευτούν μεταξύ τους. 

Ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα θα διαρκέσουν περισσότερο και θα διατηρηθούν γυαλιστερά και λαμπερά, και εσύ θα νιώθεις πανέμορφα όταν τα φοράς! 

Δες τα ασημένια μας δαχτυλίδια και επέλεξε αυτό που σου αρέσει!

blog cutiecute.gr giati to asimi mavrizei 2 Πως να καθαρίσεις τα ασημένια σου κοσμήματα - ασήμι 925

Καλάθι

Back to Top